П`ятниця         19.04.2024         12:28
 
Меню сайту
Категорії розділу
Головна    Форум
Пошук
Міні-чат
$CHAT_BOXx$
Наша кнопка
Наша кнопка та її код:

in-dubno.at.ua



Найкращі на форумі
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Інше » Новини » Українські військові переходять на лазерну систему
Українські військові переходять на лазерну систему
VANYA1Дата: Вівторок, 16.06.2009, 15:05 | Повідомлення # 1
БОС
Група: АДМІН
Сообщений: 782
Репутація: 18
Статус: Offline
Українські військові переходять на лазерну систему ведення бою. Новинку продемонстрували на Житомирщині, під час військових навчань. Економно, ефективно і головне практично.

Те, що колись використовувалось у віртуальних іграх, тепер обладнання для серйозного військового тренінгу. Новинка не лише економить патрони, а й робить навчання ефективнішим.

Серед розривів снарядів і стрілянини чути незвичні звукові сигнали. Це означає, що постріл влучив у ціль, бойову одиницю живої сили супротивника ліквідовано.
Коли солдат лазерним променем потрапляє у ворога, умовно вбитий видає специфічний звуковий сигнал. Усім видно, що солдата ліквідовано.

У кожного солдата свій електронний номер. Його активують інструктори-адміни. На шоломах і формі стоять датчики, які фіксують кількість влучених пострілів. Якщо солдата вбито роздається сигнал.

На автоматах є спеціальна установка, яка випускає лазерний промінь. Тут тримається уся інформація для інструктора: скільки пострілів здійснив солдат, з якого виду зброї, скільки разів влучив у ціль. Потім усю інформацію зчитує комп’ютер, а інструктор виставляє оцінку.

"По тій системі адаптації, зручності і інформації, які надаються на розборі, вона є найновішою", говорить командир 95-ї окремою аеромобільної бригади Олег Гуляк.

За допомогою системи "Майл" стрілець може навчатися влучній стрільбі, без використання бойових набоїв. Хід бою прослідковується буквально по секундам. Лазерну систему можна використовувати на будь-якій стрілковій зброї, вдень і вночі. Проте необхідно дотримуватися правил безпеки як і з будь-якою зброєю.

За короткий строк солдати вже звикли до застосування в умовах навчань наближених до бойових, користуватися лазерною системою.

Планується, що до літа ще одну роту забезпечать лазерними системами ведення бою, тоді навчання будуть ще масштабнішими.

 
Форум » Інше » Новини » Українські військові переходять на лазерну систему
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Профіль


Ваш нік: Гість
Ваша група: не зареєстровані

Логін:
Пароль:

вихід

Зв'язок з адміністрацією

для правильного відображення сторінок необхідна Mozilla Firefox
Block title
Block content
Статистика



Активні:

Ще активніші:
.

топ коментатори
Останні коментарі
Друзі сайту
Онлайн тетрас
PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
каталог сайтов Львівський каталог сайтів Яндекс цитирования Проверка тиц «АНЕКДОТИ З УКРАЇНИ» - Нові та найкращі анекдоти української мережі  Фанатізм - безкоштовний білий український каталог сайтів та посилань, додайте свій ресурс у наш каталог каталог сайтів [Vox.com.ua] Портал українця UaKat - Білий український каталог сайтів, додати сайт безкоштовно Зона Українських інтернет ресірсів
«Особистість» - Інтернет спільнота нового покоління
Copyright MyCorp © 2024